22.6.14

Συνέλευση και πρωτοβουλίες από τα εργατικά σχήματα του ιδιωτικού τομέα

Συνεδρίασε την Παρασκευή 20/6 η επιτροπή των εργατικών σχημάτων σε ιδιωτικό τομέα.
Οι εκπρόσωποι των ΑΤΕ ΕΚΑ, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, Πρωτοβουλία Οικοδόμων, Πρόταση Προοπτικής Εθνικής, ΑΣΕ-ΟΤΕ, Αυτόνομες Ριζ. Παρεμβάσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, Ταξική ενότητα φαρμάκου, συζήτησαν και κατέληξαν στην εξής πρόταση προς τα εργατικά σχήματα:
Συνέλευση των εργατικών σχημάτων τη Δευτέρα 7/7 στις 6.30 στο Πολυτεχνείο. Βασικό θέμα της συνέλευσης θα είναι το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το περιεχόμενό τους στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς και η οργάνωση της πάλης για την υπογραφή τους. Ορισμένες σκέψεις για τις δράσεις που θα συμβάλουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση, θα μπουν εισηγητικά στη συνέλευση από την επιτροπή, ενώ θα καλεστούν και σύντροφοι νομικοί ώστε να αναλύσουν και να σκιαγραφήσουν το πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί θεσμικά μετά την κατάργηση των ΣΣΕ. Στην ερχόμενη συνέλευση, η τοποθέτηση των σχημάτων με, επεξεργασμένη από τις συνεδριάσεις τους, πρόταση για το θέμα των συμβάσεων θα αποτελέσει τον κορμό για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να πάρει ο συντονισμός των σχημάτων το επόμενο διάστημα, με οργάνωση εκδήλωσης το Σεπτέμβρη, κοινών κινητοποιήσεων, κα.
Στη συζήτηση ήρθε η εμπειρία από δράση των εργατικών σχημάτων, η εικόνα από τους χώρους δουλειάς σε σχέση με τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές των υπόλοιπων συνδικαλιστικών ρευμάτων, η ανάγκη για ενοποίηση και κοινή δράση των εργατικών σχημάτων αλλά και η συζήτηση που πρέπει να ανοίξει το επόμενο διάστημα σε σχέση με το συντονισμό σωματείων και την οργάνωση της πάλης των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος.

Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους συναδέλφους της ΑΣΕ-ΟΤΕ σχετικά με δίωξη συναδέλφου αγωνιστή του σχήματος από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η ΑΣΕ-ΟΤΕ πρόκειται να στείλει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα υπό τη μορφή ψηφίσματος προς έκδοση από σωματεία και ΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: