1.3.14

Ταξική Ενότητα Φαρμάκου: παρέμβαση στο συνέδριο της Ομοσπονδίας

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Φάρμακο

Συνέδριο γραφειοκρατικού εκφυλισμού

Το 8o συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών & Συναφών κλάδων ήταν μια ακόμα απόδειξη ότι ο συνδικαλισμός της συνδιαλλαγής, της ανάθεσης και της υποταγής είναι μακριά από τις ανησυχίες, τα πραγματικά προβλήματα και τις αναζητήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας ήθελαν ένα εκλογικό συνέδριο για τις κάλπες, με απουσία οποιουδήποτε αγωνιστικού σχεδιασμού.
Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις της Ταξικής Ενότητας Φαρμάκου-Ιατροτεχνολογικών & Συναφών Κλάδων ότι έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του εργοδοτικού-γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ήταν ένα συνέδριο όπου το κυριότερο θέμα ήταν οι αρχαιρεσίες της τελευταίας ημέρας, όπου ξαφνικά εμφανίστηκαν οι σύνεδροι για να ψηφίσουν τη νέα διοίκηση και τους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ! Δεν έλειψαν φυσικά τα εξώδικα για τη μη συμμετοχή κάποιων αντιπροσώπων στις διαδικασίες, αλλά οι τεχνοκρατικές τοποθετήσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού για την διαχείριση του επικουρικού ΤΕΑΥΦΕ, θέμα πού στήριξαν με εκπληκτική συμπόρευση και σύμπνοια οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας  πρωτοστάτησαν και συνέβαλαν ουσιαστικά ,στη συμμετοχή τελικά των αποκλεισμένων συναδέλφων σαν θέση αρχής και στην απάλειψη αντιδημοκρατικών άρθρων του καταστατικού. 
Η Ταξική Ενότητα (που συμμετείχε με 4 αντιπροσώπους στο συνέδριο για πρώτη φορά) απέσπασε τελικά 5 ψήφους, αλλά δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο. Ωστόσο κατοχύρωσε πλέον την παρουσία της στις εξελίξεις στην Ομοσπονδία.

Η Ταξική Ενότητα και άλλες δυνάμεις μιας μαχητικής πτέρυγας  διατύπωσαν τη θέση, ότι θα έπρεπε οι δυνάμεις του αγώνα να μιλήσουν για τα καυτά ζητήματα του εργατικού κινήματος με κύριους άξονες τις απολύσεις, τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενάντια στην ανεργία, την καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Στάθηκε επίσης στην ανάγκη της ουσιαστικής συμμετοχής των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις αποφάσεις τους, στην αναγκαιότητα για ένα ταξικά ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, αλλά και στο ψευτοδίλημμα της «εθνικής» φαρμακοβιομηχανίας. Έδωσε έμφαση στη δράση των σωματείων στους τόπους δουλειάς και τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας, ενάντια στο συντεχνιασμό και τη διάσπαση των εργαζομένων του κλάδου, για ενιαία Ομοσπονδία, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, για στήριξη των ανέργων συνάδελφων. Αλλά και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΤΕΑΥΦΕ και των ασφαλιστικών ταμείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: