4.2.14

Επιτυχία των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στα πλαίσια του 31ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ σε κοινή κάθοδο, για πρώτη φορά εξέλεξαν 1 έδρα στην διοίκηση του ΕΚ Αγρινίου με 4 ψήφους. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η εργατική ενότητα (ΠΑΜΕ) με 40 ψήφους και 11 έδρες (από 10), ενώ η ενωτική κίνηση Ακαρνανίας (πρώην ΠΑΣΚΕ) 10 ψήφους και 3 έδρες (από 4). Η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο, χάνοντας την μία έδρα που είχε στο απερχόμενο συμβούλιο. Συνολικά ψήφισαν 54 αντιπρόσωποι χωρίς άκυρα και λεύκα .
Η επιτυχία των δυνάμεων Εργατική Πάλη Οικοδομών – Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια παραπέρα ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Με κυρίαρχο ρόλο την ενότητα στη βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Με αποφάσεις στα χέρια των εργαζομένων υπερβαίνοντας τις κομματικές παρατάξεις και τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό. Με ένα πρόγραμμα που μπορούμε να συμφωνήσουμε, για την ανατροπή της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από την πολιτική και τις αποφάσεις : του Κεφαλαίου, της Ε.Ε., της κυβέρνησης , του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ.
Η παραμονή της χώρας μας στην Ε.Ε. και το ευρώ σημαίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και του λαού (Τρόικα, συνεχόμενα μνημόνια , 230 δις € δώρο στους τραπεζίτες).
Οι άνεργοι από 500 χιλ. το 2009 έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο το 2014 ή το 28% του εργαζομένου λαού. Οι μισθοί κα οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%. Οι αγρότες ξεκληρίζονται προς όφελος των μεγάλων αγροτών , επιχειρηματιών της υπαίθρου . Οι επαγγελματοβιοτέχνες χτυπιούνται ανελέητα για να εγκαταλείψουν την δουλειά τους προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ξεπουλιέται το εθνικό δίκτυο της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ συνολικής αξίας 1,5 δις . Ο Σαμαράς εξαγγέλλει θέσεις εργασίας για πεντάμηνη απασχόληση τα προγράμματα που όλοι γνωρίζουμε, των 490€ το μήνα. Οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν πάρει το δρόμο για το εξωτερικό . Τα χαράτσια, η φορολογία, οι κατασχέσεις, βυθίζουν τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Όλα αυτά είναι αποφάσεις της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Γι αυτό το σύνθημα ανατροπή τώρα, κάτω η κυβέρνηση, έξω από το ευρώ και την Ε.Ε., εκδίωξη της Τρόικας Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., είναι επίκαιρο και αναγκαίο. Να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Να απαιτήσουμε τώρα αύξηση στα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Όχι στη λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και η φορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών . Φτηνό πετρέλαιο, ρεύμα και νερό, οι υπηρεσίες αυτές στο δημόσιο και όχι σε ιδιώτες. Έκτακτο επίδομα για τους ανέργους και επίδομα ενεργείας στο 80% του μισθού για όλους όσο είναι άνεργοι.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: